הסדנא תורכב בהשראת העבודה it itches מאת עדו פדר, שחוקרת את משמעות המחול בהווה ובעתיד לאור הפיכת הגוף האנושי אט אט למכונה. נבדוק את מעמד הגוף המשתנה לאור העולם הדיגיטלי, ונקיים טקסים לחגיגת הגוף שאנו מאבדים.
האייפון שהפך להמשך גופנו, לעוד איבר, הוא אובייקט משמעותי בעבודה. הוא-הוא השתנות הגוף שלנו, וכן את תודעתנו הוא משנה. אנו הופכים ליישויות אינסטגרמיות דיגיטליות אשר מייצרות הוויה אנושית משמעותית מחוץ לגוף,מעצבות ומשנות את הגוף הממשי. את הסדנאות ילווה לפרקים גם הסאונדטרק של העבודה, שמורכב מעבודות קול קלאסיות מתקופות שונות המדגישות דווקא את האפקט של הגוף החי ומזכירות את הוויתו, את אפשרותו נגיד ״להתגרד״ (כמו שם העבודה)- אפשרות שאולי מתחילה להיאבד אט אט. לבסוף, הקהל – הגוף החי הקבוצתי והחברתי – שמביט בעבודה, משתתף בה, ונהיה בעצמו עוד חוויה גופנית שהמחול מבקש לשמור ולהרחיב – מפני שגם היא דרך לקדש ולשמור את הגוף האנושי, המתבונן-מעורב-משקף.
שלל האלמנטים הללו ייחקרו בחמישה מפגשים:
1. נחקור את הקשר בין הגוף לקול – על ידי כך שנאזין לאמנות קול ונרקוד לצליליה. מה הכוונה לרקוד לצלילי הגוף? נעמיק בהקשבה לגוף שנעלם לנו, נרקוד את הפרידה ממנו ואת חגיגתו.
2. נבדוק מה קורה למחולנו כאשר הוא הקול יוצא מן הגוף – נשאל: האם הקול רוקד?
3. אסתטיקת פופ, אינסטגרם, אייפון ויוטיוב – נהפוך לישויות דיגיטליות צעירות על ידי שימוש ביוטיוב, מוזיקת פופ, ואייפונים. המכשיר יהיה לאובייקט פטישסטי ואמצעי לצלול בדמיון ובמחול לעולמות אחרים.
4. השתתפות קהל – נבדוק את היחס של המופיע ל׳גוף של הקהל שלו׳ בתרגילים וטקסים שונים.
5. נקיים טקס משותף וסופי של כל האלמנטים – נהיה לישויות פופ-דיגיטליות שמאזינות לקול ולגוף,רוקדות לצליליו ומחפשות לגעת בגוף הקהל שלהם. איזה מחול ייצא בסופו של דבר? מחול העתיד.