1.
ַעשְׁתורת האלה הגדולה, שנודעה בהתחלה כאינַנה ולאחר מכן ִכעשתָּר או אשתָּר שמרה על כוחה בכל רחבי כנען העתיקה, ערש הציביליזציה, מראשית התקופה ההיסטורית של 3000 לפני הספירה. אחות לענת ובת לאשרה, עשתורת הייתה חלק משילוש רב עוצמה שסימל מיניות, פיריון ומלחמה – רגעים אנושיים בהם הגבולות נמתחים לכדי בקיעה. פולחנה של עשתורת (שגונה על ידי העבְׁרים) שם במרכזו את האישה כבוראת כוח החיים, ובכל מקום שעבדו אותה, ניצבה זונה מקודשת בלב הפולחן הדתי.
2.
"המתקשרות הראשונות היו נשים אקסטטיות (…) שאמאניות וחוזות. בעזרת כניסה למצבי הטרנס היו מופקדות על שמירת ערוצים פתוחים בין היחיד, הקבוצה והכוח הקוסמי."
(Sjoo, the Great Cosmic Mother,13)
3.
מצבי טרנס אלו היו מצבים של תודעה מועצמת: חלומות מודרכים בהקיץ שבמהלכם הותכו יחדיו המודעות היומיומית ומה שאנו היינו מכנים הלא – מודע על מנת לאפשר לרעיונות ולדימויים להתגבש – טכניקה יצירתית קדומה שעדיין משמשת חברות המשמרות את מנהגי תקופת האבן. המיתוסים והאמונות של אותה תרבות נוצרו במהלך התקשור המקודש הזה, שבו הייתה האישה המוליך העיקרי.
4.
אנו מבקשות לשים את הקריאה לעשתורת במרכז היצירה. להשתמש בה על מנת להרהר בארכאי, לגעת בעבר כנעני מרצד ומדומיין במטרה לפתוח צוהר אל העתיד.