לאורך השנים איילה הובילה ולקחה חלק בפרויקטים קהילתיים ששואפים להציע מהידע האמנותי- מחולי לצורך יצירת מפגש מפרה עם אוכלוסיות שונות כגון- קשישים, אנשים שחיים עם פרקינסון, בנות נוער ועוד.
ב- 2015 איילה לקחה חלק כרקדנית ויוצרת בפרויקט 'מעשה גיל' שיזמה דליה חיימסקי. לאורך הפרויקט התקיימו מפגשים שבועיים עם קשישים ממרכז יום 'לוסטינגר' בבת ים, בשיתוף מרכז 'כלים' בבת ים. בסוף הפרויקט עלתה יצירת מחול ששילבה בקאסט את הרקדנים- היוצרים יחד עם הקשישים בהופעות משותפות בפסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרון ואמנות רחוב.
עוד באותה שנה, היא לקחה חלק בפרויקט 'הפרעה' מטעם סטודיו יסמין גודר. מדובר בפרויקט בינלאומי שמטרתו להפגיש בין ידע של רקדנים לבין א.נשים שחיים.יות עם פרקינסון. הפרויקט כולל בתוכו שיעורים שבועיים, כנסים, תהליכי יצירה ומופעים משותפים של רקדנים מקצועיים יחד עם א.נשים שחיים עם פרקינסון.
ב- 2017 איילה הובילה ככוריאוגרפית פרויקט אמנות בקהילה אשר עלה בבכורה כיצירת המחול יש בזה תום (ראו צילום מאת תמר לם) בפסטיבל בת ים הבינלאומי לאמנות ותיאטרון רחוב. הפרויקט נתמך על ידי תוכנית הרזידנסי בפסטפקטורי ובמרכז כלים בבת ים. זוהי עבודת מחול וקהילה שבה רוקדיםות יחד 8 פרפורמרים.ות, רקדנים מקצועיים לצד חובבנים, בטווח גילאים שבין 10-56.
בימים אלו, איילה נבחרה להיות כוריאוגרפית מובילה במסגרת פרויקט 'חיים בתנועה'- שיתוף פעולה בין עמותת הכוריאוגרפים לבין מפעל הפיס. במסגרת התוכנית איילה תנחה מספר מפגשים עם קבוצת בנות נוער מנצרת עלית בהם תעביר לנערות תכנים פמיניסטיים בשיח ובאמצעות כלים גופניים- תנועתיים- וכוריאוגרפים.