עמותת הכוריאוגרפים בשיתוף פסטיבל 'מדרום' מציגים:
לגופו של קהל
כנס נודד: מחשבות חדשות על מושג הקהל
שער ראשון: צורות חדשות למפגש עם קהל בעידן העכשווי
יום שני | 12:00-16:00 | פסטיבל 'מדרום' | הזית 1, שכונת מישור הגפן, אופקים
אנחנו מחפשים אותו ומעודדים את קיומו, רוצים את נוכחותו ומאמינים בו – אם כן מדוע ׳קהל׳ הוא מושג כל כך מעורפל להבנה? עמותת הכוריאוגרפים ממשיכה את דיון העומק אודות הקהל לאמנות, והפעם נפתח שער אל צורות חדשות למפגש של האמן עם הקהל בעידן העכשווי.
במסגרת יום העיון שמתארח במסגרת פסטיבל ׳מדרום׳ באופקים נשמע על מפגשים עם קהל אשר יוצאים מהריבוע של הקופסה השחורה, על כניסתו של הדיגיטל לעולם האמנות ונקודות ההשקה המרתקות ביניהם, וגם נחווה בגוף טכניקות כוריאוגרפיות שימושיות למפגש עם הקהל והיומיום שסביבנו.
'לגופו של קהל' הוא כנס נודד אשר מציע פרישת מניפה של רעיונות, מחקרים ומודלים לפעולה בנוגע למושג הקהל בעידן העכשווי, דרך ארבעה שערים: מדיניות תרבות וקהל, פדגוגיה וקהל העתיד, קהל וקהילה בהקשרים גיאופוליטיים וצורות חדשות למפגש עם קהל בעידן העכשווי – כל זאת במטרה ללמוד את המרכיב המהותי ביותר להישרדותו של עולם האמנות והתרבות: פיתוח הקהל.
לוח זמנים
12:00- התכנסות, דברי פתיחה
12:10- הרצאה- צורות חדשות למפגש עם קהל בעידן העכשווי- דפנה קרון
מה הם המודלים למפגשים חדשים עם קהל בשדה האמנות הבינלאומי והמקומי? איך ומתי אמנות הופכת להיות מרחב של דיאלוג ושיחה?
דרך הכרות עם אמניות ואמנים עכשווים, פרקטיקות ומחקרים בולטים בתחום נתבונן על סוגי מפגשים עם קהל. נעקוב אחר ׳התערבויות אמנות׳ במרחב האורבני, אמנות ציבורית חדשה, אמנות דומסטית, יצירה השתתפותית, אירוח אמנותי ו״החיים עצמם״ כמודל למפגשים חדשים עם קהל.
הרצאה היוצאת מן הממסד האמנותי המוכר ומתקיימת במרחבים אלטרנטיביים- ציבוריים ופרטיים כאחד ומתוך תנועות תרבות, התארגנויות וקואופרטיבים.
דפנה קרון
יוצרת, אוצרת ומנהלת אמנותית של אירועי אמנות רב תחומיים ואמנות ציבורית.
13:10- הפסקה
13:30- ליאור זלמנסון ״זו לא רק פלטפורמה- כיצד הדיגיטל יכול לשנות את היצירה והיחסים עם הקהל?״
רבים מאיתנו מקשרים היום את הזירה הדיגיטלית באופן בלעדי לפרסום מקוון, זה המקום בו אנו מעדכנים מה קורה איתנו אך גישה זו מוגבלת ואינה פותחת את הראש לסוגי יצירה חדשים. בהרצאה זו נלך מספר צעדים קדימה וננסח מדוע בדיוק יש בשימוש בדיגיטל הזדמנויות ואתגרים ליוצרים, באופנים בהם הם מתייחסים לקהל שלהם וליצירה עצמה. כמו כן, נעסוק בתפקיד , הבעייתי לעיתים, שמשחקים אלגוריתמים וחברות ההייטק באוצרות ובקידום תרבות.
ד״ר ליאור זלמנסון הוא יוצר חוקר ואוצר בתחומי תרבות דיגיטלית וכלכלת המידע. חבר סגל בפקולטה לניהול ע״ש קולר באוניברסיטת תל אביב וראש פורום דיגיטל של איגוד המוזיאונים.
14:30- סדנה- מקדשים רכים מאת ענת דניאלי
הפרויקט 'מקדשים רכים' הוא חוליה ברצף המחקר בשאלה אילו שימושים ניתן לעשות בכוריאוגרפיה.
בפרוייקט 'מקדשים רכים' יצרתי כוריאוגרפיה פשוטה שמבטאת את הצורות הגרפיות של הא-ב העברי ובאמצעותה אנחנו יכולות לבטא טקסט מילולי, באופן שמערב את הגוף שלנו, כולו, בכתיבה.
כך נוצר כתב חדש, כתב פיסי ותנועתי, שבו הטקסט נרשם מתוך הגוף אל העולם בתנועה ואינפורמציה שהיא בו זמנית גלויה לכל וסודית. כמעט מכושפת.
היופי הוא שבשל הפשטות שלה, היא מאפשרת לכל אחדת להשתתף. הטקסט הוא תפילה. כך כולםן משתתפותץ בתפילה או בטקסט אחר שנכתב על ידםן.
בסדנא נלמד מספר אותיות ונכתוב משהו…
בפרוייקט השלם א.נשים מהקהל שלמדו את האותיות, מוזמנים להצטרף אל הרקדניות המקצועיות במופע מול קהל, לטקסט של תפילה שמחולק לכולםן מראש. וכולן מופיעות על פי בחירתן ומתוך ידע משותף!
הפרוייקט עלה לראשונה עם קבוצת נשים חרדיות בעיר אופקים במסגרת פסטיבל 'מדרום' ב 2022. כמו כן עלה הפרוייקט בתל אביב במרכז נווה שכטר.
ענת דניאלי היא כוריאוגרפית, רקדנית ומורה.
16:00- סיכום
17:00- הפסקה
17:45- הופעות/סיור
עמותת הכוריאוגרפים, ארגון הגג של יוצרי המחול העצמאיים בישראל, הינו גוף משפיע ויוזם בשדה התרבות בארץ. ככזו, שמה לעצמה העמותה כמטרה להעלות לסדר היום נושאי רוחב בוערים בשדה התרבות המקומי והעולמי, תוך בחינת הפריזמה המחולית, וזאת בכדי לעורר מודעות ולהניע שינויים הן בשדה התרבות והן מצד קובעי המדיניות השונים.
ועדת היגוי ״לגופו של קהל״: ד״ר יעל (ילי) נתיב, ד״ר טל פדר, דפנה קרון, מאיה ברינר, שירה לפידות, יאיר ורדי.